Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють тлумацьким підприємцям та громадянам актуальні питання оподаткування

опубліковано 06 лютого 2024 о 09:23

Фахівці Тлумацької податкової інспекції проводять зустрічі та тренінги для підприємців та громадян з актуальних питань оподаткування.  

Нещодавно під час чергового тренінгу начальник Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин розповів громадянам про декларування доходів за минулий рік та право на податкову знижку та наголосив на термінах подання декларації про майновий стан і доходи. 

Посадовець звернув увагу на переваги подання декларації про майновий стан і доходи  за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та застосунку «Моя податкова».  Громадянам наголошено, що для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації.  

Посадовець роз’яснив декларантам, що сервіс «Предзаповнення декларації про майновий стан і доходи» дає змогу автоматичному заповненню  звітності на підставі даних з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку  про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.   

Громадянам, які мають право на отримання податкової знижки роз’яснено  як правильно  заповнити декларацію про майновий стан і доходи та відповідний додаток до неї та наголошено, що декларацію та підтверджуючі документи необхідно подати до  податкової служби до 31 грудня 2024 року.