Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Городенківщині податківці роз’яснюють фізичним особам порядок подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 26 січня 2024 о 14:37

Під час зустрічі начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій розповів громадянам про деклараційну кампанію – 2024. Зокрема, наголосив громадянам, які у минулому році отримували доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.  

Посадовець звернув увагу присутніх, що податкову декларацію про майновий стан і доходи можна подати через «Електронний кабінет» або за допомогою застосунку «Моя податкова». Крім того, у застосунку можна ще направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання,  обʼєкти оподаткування та переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату майнових податків.   

Також на зустрічі платникам податків наголошено на необхідності правильного заповнення реквізитів платіжної інструкції для правильної ідентифікації платників податків та роз’яснено правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника».