Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці на зустрічах та тренінгах роз’яснюють платникам податків податкове законодавство

опубліковано 25 січня 2024 о 09:44

В ЦОП Івано-Франківської податкової інспекції проводяться зустрічі та тренінги з платниками податків щодо роз’яснення податкового законодавства. 

Під час таких роз’яснювальних заходів податківці звертають увагу платників на законодавчих нормах, які регулюють застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО та відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Працівники податкової інспекції інформують відвідувачів про переваги подання звітності в електронній формі, порядок реєстрації ПРРО ДПС через «Електронний кабінет» та надають допомогу в користуванні податковими сервісами. Також платників податків постійно інформують щодо необхідності дотримання вимог законодавства в частині обліку платників щодо змін реєстраційних даних, видів діяльності, обліку об’єктів оподаткування та подання форм 20-ОПП, 5-ДР, застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

Крім того, громадянам роз’яснюють як нараховуються майнові податки та порядок подання декларації про майновий стан та доходи за допомогою «Електронного кабінету» та застосунку «Моя податкова». Податківці наголошують, що за допомогою електронних сервісів громадяни мають можливість в режимі онлайн перевірити стан розрахунків з бюджетом, отримати відомості про доходи, інформацію про обʼєкти оподаткування та переглянути податкові повідомлення-рішення.