Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Галицької ДПІ провів робочу зустріч з представниками Дубовецької територіальної громади

опубліковано 29 січня 2024 о 10:59

Нещодавно начальник Галицької ДПІ Петро Сисак провів робочу зустріч з представниками Дубовецької територіальної громади, на якій обговорили  питання виконання бюджету громади за 2023 рік та напрацювали основні напрямки співпраці з метою забезпечення надходжень до місцевих бюджетів  у 2024 році, заходи щодо скорочення податкового боргу та проведення інвентаризації об'єктів нерухомого майна та земельних ділянок. 

Також Петро Сисак коротко розповів про новації податкового законодавства. Зокрема поінформував про обов’язок платників єдиного податку 

застосовувати РРО/ПРРО та про відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а також вимог Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  

Крім цього, посадовець нагадав про початок кампанії декларування 2024. Зокрема, розповів про випадки, коли у громадян, виникає обов’язок подання податкової декларації, та підстави, коли можна подати декларацію на податкову знижку, перелік документів, які необхідно подати разом з декларацією та способи її подання.

Також Петро Сисак поінформував про можливість використання електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватися з податковою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, поінформувати про факти ухилення від сплати податків.