Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тлумаччині податківці роз’яснюють громадянам та фізичним особам-підприємцям порядок подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 16 січня 2024 о 11:23

Працівники Тлумацької податкової інспекції провели зустріч з громадянами щодо порядку подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік.

Під час заходу в.о. начальника Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Пахолюк розповіла громадянам про деклараційну кампанію - 2024 та наголосила на термінах подання декларації про майновий стан і доходи. Посадовець надала роз’яснення платникам щодо можливості подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді. 

Посадовець зазначила, що з метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. 

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. 

Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Крім того звернула увагу, що мобільний застосунок «Моя податкова» у розділі «Послуги» надає можливість подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а  також для отримання податкової знижки. Посадовець наголосила присутнім, що завантажити застосунок «Моя податкова» можна в AppStore або GooglePlay.