Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постійна комунікація з платниками – пріоритет в роботі рожнятівських податківців

опубліковано 17 січня 2024 о 13:51

Підвищення податкової обізнаності та культури платників податків є запорукою економічного розвитку громади, адже вчасно сплачені податки забезпечують добробут кожного громадянина та сприяють реалізації соціально значимих проєктів. Саме тому роз’яснювальні заходи займають важливе місце в роботі працівників Рожнятівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.  

Так, під час чергової зустрічі з платниками начальник ДПІ Михайло Гирда поінформував їх про збільшення розмірів єдиного податку та єдиного внеску з 1 січня 2024 року, оскільки вони безпосередньо залежать  від розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних громадян. Зокрема, розмір єдиного податку для І групи, за словами податківця складає 302,80 гривень, для ІІ групи -1420,00 гривень, а мінімальний страховий внесок з ЄСВ становить 1562,00 гривні.

Також змінено і граничні обсяги доходу для платників єдиного податку, а саме:  І групи – 1185700,00 гривень; ІІ групи - 5921400,00 гривень; ІІІ групи -8285700,00 гривень.

Посадовець ознайомив відвідувачів з нормами податкового законодавства, що визначені Законом України №3219, зокрема відновлення ряду перевірок податковими органами, застосування РРО (касових апаратів) та відновлення штрафних санкцій за невидачу фіскальних чеків. 

Керівник податкової інспекції звернув увагу платників на те, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу  Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

На завершення заходу посадовець розповів про переваги використання електронних сервісів ДПС України, зокрема нового мобільного застосунку «Моя податкова», встановити який можна безкоштовно на мобільний телефон. Даний додаток є надзвичайно простим у користуванні та багатофункціональним.