Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Городенківській ДПІ розповідають про обов’язкове декларування доходів, отриманих в 2023 році, та діючі сервіси ДПС

опубліковано 16 січня 2024 о 10:39

Під час чергової зустрічі з платниками податків начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій розповів, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. 

Податківець звернув увагу, що надати податкову декларацію платник може за вибором особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації.

За словами Руслана Колодія, суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначені в декларації необхідно сплатити до 1 серпня цього року. 

Також посадовець розповів  про можливість використання електронних сервісів ДПС  - ІКС «Електронний кабінет» та застосунок «Моя податкова». Зокрема, за словами податківця , через «Е-кабінет» можна формувати та передавати до ДПС всю податкову  звітність, отримувати весь комплекс адміністративних послуг, переглядати картки особового рахунку по кожному податку, отримувати консультації.    

Новий мобільний застосунок «Моя податкова», за його словами, надає можливість в телефоні безкоштовно та швидко отримувати необхідну інформацію. Зокрема: подати Облікову картку фізичної особи – платника податків (Форма № 1ДР (Розділ «Послуги»); подати Заяву про внесення змін до ДРФО (Форма № 5ДР (Розділ «Послуги»); подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів (Розділ «Послуги»); сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем (вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» Розділу «Послуги», вкладка «Мої ППР» розділу «Мої дані»); отримати інформацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій (Розділ «Реєстри»).