Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Галицькій ДПІ проведено зустріч з платниками податків територіальної громади

опубліковано 16 січня 2024 о 10:37

Фахівці Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області проводять інформаційні заходи з платниками, в ході яких роз’яснюють діюче податкове законодавство, інформують про можливості електронних сервісів запроваджених податковою службою та забезпечують якісну  консультаційну допомогу фізичним особам, які декларують доходи отримані в 2023 році. 

Так, нещодавно на такій зустрічі з платниками податківці інформували, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2023 року. За словами фахівців, платник може подати  декларацію про майновий стан і доходи  особисто до податкового органу за своєю податковою адресою, надіслати поштою або ж подати через засоби електронного зв’язку,  скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет». Даний сервіс, за словами фахівців, передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Держреєстрі фізичних осіб-платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.  

Розповіли і про новий електронний сервіс – безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова». Працівники податкової інформували, що у застосунку можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, надіслати запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, а також подати декларацію про майновий стан і доходи.    

Платники отримали відповіді на питання, які їх цікавили та практичну допомогу у поданні податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.