Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели семінар для підприємців та громадян Тлумаччини з актуальних питань оподаткування

опубліковано 15 січня 2024 о 16:10

Фахівці Тлумацької податкової інспекції нещодавно провели семінар для підприємців та громадян з актуальних питань оподаткування. 

Під час семінару в.о. начальника Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Пахолюк розповіла громадянам про декларування доходів за 2023 рік та право на податкову знижку та наголосила на термінах подання декларації про майновий стан і доходи. Посадовець звернула увагу на переваги подання декларації про майновий стан і доходи  за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та застосунку «Моя податкова». 

Оксана Пахолюк ще нагадала підприємцям про обов’язкове застосування касових апаратів чи програмних РРО при проведенні розрахункових операцій. Водночас зазначила, що без касового апарату можуть працювати лише платники єдиного податку 1 групи та підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах при дотриманні ними умов, передбачених чинним законодавством. 

Крім того, платникам податків наголошено, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 відновлено відповідальність бізнесу за порушення використання РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків, а також на дотримання працедавцями вимог трудового законодавства.