Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Верховинській ДПІ проводять тренінги з платниками податків із застосування електронних сервісів

опубліковано 15 січня 2024 о 13:36

Фахівці Верховинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області розповідають платникам податків про можливості сервісів, розроблених ДПС. 

За словами податківців, мобільний застосунок «Моя податкова» можна безкоштовно встановити на будь-який гаджет, що не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача. Робота з даним сервісом здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. 

Також податківці допомагають платникам податків зі встановленням на комп’ютер, ноутбук, планшет чи телефон безкоштовного програмного реєстратора розрахункових операцій. Одночасно фахівці наголошують про обов’язкове застосовування суб’єктами господарювання РРО або ПРРО  в кожному місці проведення готівкових розрахунків, адже відновлено фінансову відповідальність за порушення при здійсненні торгівлі без застосування РРО.

Податківці інформують платників, що з 1 січня 2024 року у торговців, які провадять господарську діяльність у населених пунктах, де проживає від 5 до 25 тис. людей виникає обов’язок застосування РОS-терміналів, тобто торгівці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних за стосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).