Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Івано-Франківської податкової інспекції проводять зустрічі з платниками податків

опубліковано 28 грудня 2023 о 14:10

Фахівці Івано-Франківської податкової інспекції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області систематично проводять зустрічі з платниками податків, на яких роз’яснюють актуальні питання оподаткування. 

Нещодавно начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська на черговій зустрічі розповіла платникам податків про новації в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України №3219. Податківець нагадала присутнім про обов’язкове застосування касових апаратів при проведенні готівкових розрахунків та зазначила, що з 1 жовтня п.р. відновлено відповідальність за порушення у сфері застосування РРО чи ПРРО. 

Крім того, Олександра Михайловська наголосила підприємцям на перевагах подання звітності в електронному вигляді та можливості отримання податкової інформації через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова». Посадовець звернула увагу присутніх, що у застосунку можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання,  обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку.   

Також платникам податків роз’яснено правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника» та наголошено на необхідності правильного заповнення реквізитів платіжної інструкції для правильної ідентифікації платників податків.