Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснили галицьким підприємцям новації податкового законодавства

опубліковано 05 грудня 2023 о 15:07

Фахівці Галицької податкової інспекції під час зустрічей та тренінгів ознайомлюють платників податків з новаціями податкового законодавства, які запроваджено Законом України №3219. 

Нещодавно податківці Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області на тренінгах розповіли про відновлення окремих видів перевірок, відповідальності за порушення податкового законодавства та за не проведення розрахункових операцій через касові апарати чи програмні РРО, сплати єдиного податку для платників єдиного податку, крім підприємців, зареєстрованих на території бойових дій або на тимчасово окупованих територіях. 

Фахівці податкової інспекції наголосили, що застосування РРО чи програмних РРО є обов’язковим для більшості суб’єктів господарювання, крім спрощенців 1 групи. Водночас, звернули увагу присутніх, що законодавством дозволено не застосовувати РРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території сіл та селищ (крім підакцизних товарів), за дотриманням певних умов та використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок. 

В ході заходів розглянули питання, які стосувались правил заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника». Податківці наголосили на необхідності правильного заповнення реквізитів платіжної інструкції для коректної ідентифікації платників податків. 

Крім того, платникам податків роз’яснено можливість подання декларації на податкову знижку та отримання інформації через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».