Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рогатинщині податківці ознайомлюють платників податків з новаціями в оподаткуванні

опубліковано 04 грудня 2023 о 16:38

Фахівці Рогатинської податкової інспекції ознайомлюють платників податків з новаціями в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України №3219. Нещодавно начальник Рогатинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області інспекції Тетяна Холява на черговій зустрічі розповіла присутнім про обов’язок суб’єктів господарювання застосовувати касові апарати чи програмні РРО при проведені готівкових розрахунків. Також наголосила підприємцям, що уже з 1 жовтня п.р.за невидачу фіскального чеку чи за інші порушення проведення розрахункових операцій до суб’єктів господарювання передбачено штрафні санкції.

Крім того, посадовець нагадала присутнім порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податкових платежів, та розповіла про особливості оподаткування благодійної допомоги. 

Також Тетяна Холява нагадала громадянам про право на податкову знижку та зазначила, що  для її отримання необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. За її словами таку декларацію зручно подати в «Електронному кабінеті», а також через застосунок «Моя податкова».