Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Богородчанської податкової інспекції ознайомлюють платників податків з новаціями в оподаткуванні

опубліковано 04 грудня 2023 о 16:30

В Богородчанській податковій інспекції систематично проводяться заходи роз’яснювального характеру для платників податків щодо новацій в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України №3219. Під час чергової зустрічі начальник Богородчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Любов Грицак розповіла платникам про застосування касових апаратів чи програмних РРО під час здійснення торгівлі та наданні послуг за готівкові кошти. За її словами у разі проведення готівкових розрахунків застосовувати касові апарати зобов’язані всі суб’єкти господарювання, крім підприємців-платників єдиного податку першої групи. Водночас, проведення торгівельної діяльності у сільській місцевості за умови дотримання певних норм законодавства можливе без РРО, однак із обов’язковим застосуванням Книг обліку розрахункових операцій та розрахункових квитанцій.  

Крім цього, посадовець нагадала працедавцям на дотримання вимог трудового законодавства та своєчасного подання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників та порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податкових платежів, а також розповіла про декларування громадянами доходів з метою отримання податкової знижки та особливості оподаткування благодійної допомоги. 

Присутнім на зустрічі наголосили на переваги сервісу податкової служби «Електронний кабінет та можливості отримання відомостей про доходи в мобільному застосунку «Моя податкова». Любов Грицак зазначила, що за допомогою цього сервісу громадяни мають можливість в режимі онлайн перевірити стан розрахунків з бюджетом, отримати інформацію про обʼєкти оподаткування,  та переглянути податкове повідомлення рішення. За її словами скористатись цим сервісом можуть суб’єкти господарювання та громадяни за наявності електронного цифрового підпису.