Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків Верховинщини розповіли про податкові новації

опубліковано 04 грудня 2023 о 16:09

В.о. начальника Верховинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області  Надія Пататюк провела чергову зустріч з представниками бізнесу, під час якої розповіла про новації податкового законодавства, які необхідно враховувати бізнесу під час провадження підприємницької діяльності. Зокрема, йшлося про необхідність обов’язкової фіскалізації готівкових розрахунків та відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Також посадовиця звернула увагу, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення у здійсненні розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування, та послуг для всіх суб’єктів господарювання. Крім того, розповіла про можливість використання аналогу класичного касового апарату – безкоштовного програмного РРО та порядок реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті. 

Надія Пататюк нагадала присутнім, що Закон України №3219 повертає обов’язок сплати єдиного податку, частково знімає мораторій на певні види перевірок, що можуть здійснюватися контролюючими органами, звернула увагу на дотриманні роботодавцями оформлення трудових відносин з найманими працівниками, легалізації заробітної плати та доходів громадян та правильності заповнення платіжних інструкцій при сплаті податкових зобов’язань. 

На завершення заходу посадовиця рекомендувала користуватися мобільним застосунком «Моя податкова» та Електронним кабінетом платника, за допомогою яких можна переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків, отримати відомості про отримані доходи, подати та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб тощо.