Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації інформують податківці Косівської ДПІ

опубліковано 04 грудня 2023 о 16:02

У Косівській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області триває роз’яснювальна кампанія щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Так, нещодавно начальник Косівської ДПІ Оксана Мельниченко провела зустріч із фізичними особами – підприємцями, під час якої розповіла про податкові новації, що стосуються застосування реєстраторів розрахункових операцій та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, відновлення застосування штрафних санкцій за порушення готівкових розрахунків та встановлення їх нових розмірів, проведення перевірок платників податків.

Розповіла посадовиця і про електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо. 

Оксана Мельниченко звернула увагу на дотриманні вимог трудового законодавства як роботодавцями так і найманими працівниками, правильності заповнення платіжних інструкцій при сплаті податкових зобов’язань, та можливістю до 31 грудня п.р. скористатися правом на податкову знижку за 2022 року.