Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій податковій інспекції підприємцям роз’яснили актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 29 листопада 2023 о 12:47

В Тисменицькій податковій інспекції систематично проводяться заходи роз’яснювального характеру з інформування платників щодо новацій Закону України № 3219. 

Нещодавно з приватними підприємцями зустрівся в.о.начальника Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Федір Дутчак. Посадовець розповів про особливості застосування касових апаратів чи програмних РРО при проведені готівкових розрахунків та про відновлення відповідальності за невикористання РРО чи ПРРО. За його словами без касового апарату можуть проводити розрахунки за готівку лише платники єдиного податку 1 групи. 

Також посадовець нагадав присутнім про можливість громадян скористатися правом на отримання податкової знижки та особливості оподаткування благодійної допомоги. При цьому зазначив, що платники податків, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за минулий рік, мають подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року.

Крім того, Федір Дутчак роз’яснив платникам податків переваги подання звітності в електронному вигляді, нові правила заповнення платіжних доручень на сплату податків і зборів, порядок реєстрації в Електронному кабінеті програмного реєстратора розрахункових операцій, а також як отримати інформацію через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».