Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Городенківській ДПІ відбулась зустріч з платниками податків

опубліковано 29 листопада 2023 о 11:47

Під час зустрічі з платниками податків начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій розповів про новації податкового законодавства в зв’язку з набранням чинності Закону № 3219 та відповів на запитання платників.

Зокрема, посадовець поінформував про порядок переходу підприємців з ІІІ групи єдиного податку за ставкою 2 відсотки на систему оподаткування, на якій платник перебував до переходу на вказану ставку; про порядок визначення граничного обсягу доходу після повернення на попередню систему оподаткування та про можливість у 2023 році повторно здійснити перехід на спрощену систему оподаткування.

 Також наголосив на необхідності застосування фізичними особами – підприємцями ІІ-ІV груп РРО або ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку та про відновлено застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО або ПРРО.

Крім цього, Руслан Колодій звернув увагу на можливості громадян провести звірку майнових податків та до 31 грудня п.р. скористатися правом на отримання податкової знижки.

Нагадав посадовець і про дотримання вимог законодавства при заповненні платіжних інструкцій на сплату податків та розповів про особливості оподаткування благодійної допомоги.

Крім цього, розповів про електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо.