Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату податків в умовах воєнного стану розповіли платникам в Коломийській ДПІ

опубліковано 28 листопада 2023 о 13:57

На зустрічі з підприємцями Коломийщини заступник начальника Коломийської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослава Бундзяк розповіла про актуальні питання, що стосуються сплати податків в зв’язку з набранням чинності Закону № 3219.

Зокрема, як зазначила посадовиця з 1 серпня п.р. відновлено обов’язкову сплату єдиного податку для спрощенців І та ІІ груп та відповідальність за неподання або несвоєчасне подання звітності з єдиного внеску. Також за словами Мирослави Бундзяк, з 1 жовтня п.р відновлено застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО або ПРРО.

Крім цього, посадовиця звернула увагу на правильності заповнення платіжних документів, недопущенні податкового боргу, в т.ч. з майнових податків; на необхідності роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори з найманими працівниками та виплачувати заробітну плату не нижчу мінімального розміру; розповіла про особливості оподаткування благодійної допомоги, зокрема внутрішньо переміщеним особам.

Нагадада посадовиця і про наближення завершення терміну подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки.

Також Мирослова Бундзяк порекомендувала підприємцям користуватися застосунком «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.