Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли тлумацьким підприємцям про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 28 листопада 2023 о 13:52

Фахівці Тлумацької податкової інспекції під час проведення заходів роз’яснювального характеру ознайомлюють платників податків з новаціями в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України №3219.

Нещодавно на черговій зустрічі начальник Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин розповів присутнім про обов’язок суб’єктів господарювання застосовувати касові апарати чи програмні РРО при проведені готівкових розрахунків. При цьому зазначив, якщо торгівля здійснюється у сільській місцевості, то підприємці за умови дотримання певних норм законодавства можуть провадити торгівлю без РРО, однак із обов’язковим відображенням розрахункових операцій в КОРО чи книгах РК. Без касового апарату можуть працювати лише платники єдиного податку 1 групи. 

Також посадовець розповів громадянам про право на податкову знижку та зазначив, що  для її отримання необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. Разом з декларацією подаються відповідні підтверджуючі документи. Крім того, Микола Іванішин роз’яснив платникам податків переваги подання звітності в електронному вигляді, порядок реєстрації в Електронному кабінеті програмного реєстратора розрахункових операцій, а також як отримати інформацію через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».

Також податківець нагадав присутнім порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції для сплати податкових платежів, та особливості оподаткування благодійної допомоги.