Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють яремчанським підприємцям актуальні питання оподаткування

опубліковано 27 листопада 2023 о 13:36

Фахівці Яремчанської податкової інспекції систематично проводять зустрічі з платниками податків, на яких роз’яснюють  актуальні питання оподаткування.

Зокрема, нещодавно начальник Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк на черговій зустрічі розповів платникам податків про новації в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України №3219. Керівник податкової інспекції нагадав присутнім про обов’язкове застосування касових апаратів при проведенні готівкових розрахунків та наголосив, що з 1 жовтня п.р. відновлено відповідальність за порушення у сфері застосування РРО чи ПРРО. Зокрема, наголосив, що за невиданий підприємцями фіскальний чек при проведенні розрахунків за готівку передбачено сплату штрафних санкцій від 25 відсотків до 150 відсотків вартості реалізованого товару. 

Крім того, керівник податкової інспекції роз’яснив платникам податків порядок реєстрації в Електронному кабінеті програмного реєстратора розрахункових операцій, а також переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість отримання інформації через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».

Також Юрій Вередюк нагадав присутнім порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції для сплати податкових платежів, а також особливості оподаткування благодійної допомоги та реєстрації волонтерської діяльності.