Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації розповіли на семінарі в Косівській ДПІ

опубліковано 24 листопада 2023 о 11:30

Під час семінару, який відбувся в Косівській ДПІ, начальник інспекції Оксана Мельниченко розповіла про актуальні питання щодо сплати податків в умовах воєнного стану, легалізації найманої праці, підвищення рівня заробітної плати, погашення податкового боргу, сплати МПЗ та майнових податків, застосування ПРРО/РРО тощо.

Зокрема, посадовиця нагадала, що Законом №3219 відновлено обов’язкову сплату єдиного податку для платників єдиного податку 1 та 2 груп, про обов’язкову фіскалізацію готівкових операцій усіма суб’єктами господарювання, окрім спрощенців 1 групи, та про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання РРО/ПРРО. 

Також Оксана Мельниченко наголосила на важливості сплати податку на нерухомість та земельного податку, в зв’язку з цим порекомендувала скористатися електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом платника та мобільним застосунком «Моя податкова» для перегляду податкових повідомлень-рішень. Водночас зауважила, що громадяни, які є власниками землі чи нерухомого майна, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків. Для звірки громадянам необхідно мати документи, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на майно. 

Крім того, керівник Косівської ДПІ нагадала, що 01 грудня 2023 року завершується перехідний період, протягом якого заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу» під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску було можливе у неструктурованому форматі;  про право на податкову знижку та звернула увагу на необхідності роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори з найманими працівниками та виплачувати заробітну плату не нижче мінімального розміру.