Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Рогатині податківці роз’яснюють платникам податків актуальні питання оподаткування

опубліковано 17 листопада 2023 о 15:12

Податківці Рогатинської податкової інспекції на постійній основі роз’яснюють платникам податків актуальні питання оподаткування. Нещодавно, начальник Рогатинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Тетяна Холява на чергових зустрічах з підприємцями розповіла про новації в оподаткуванні, запроваджені нормами Закону України №3219. Зокрема, роз’яснила особливості застосування та функціональні можливості класичного та програмного касового апарату, а також зазначила, з 1 жовтня ц.р. для торгівців відновлено відповідальність за порушення застосування касових апаратів. Зокрема, за невиданий фіскальний чек при проведенні розрахунків за готівку підприємець може сплатити від 25 відсотків до 150 відсотків вартості реалізованого товару. 

Тетяна Холява також наголосила відвідувачам, що 1 серпня відновлено обов’язкову сплату єдиного податку для фізичних осіб – підприємців 1 та 2 груп, крім тих, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України. 

Крім цього, керівник податкової інспекції  нагадала платникам податків про оподаткування благодійної допомоги та про дотримання норм податкового та трудового законодавства, а також платіжної дисципліни та правила заповнення платіжних інструкцій на сплату податків і зборів.