Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації розповіли податківці на зустрічі з платниками Городенківщини

опубліковано 17 листопада 2023 о 14:04

Начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій провів зустріч з громадянами та підприємцями Городенківської міської ради, під час якої роз’яснив основні норми Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Зокрема, поінформував про особливості застосування спрощеної системи оподаткування у 2023 році, про відновлення сплати єдиного податку платниками єдиного податку 1 та 2 груп та порядок подання податкової звітності через Електронний кабінет, відновлення з 1 серпня п.р. нарахування штрафних санкцій та пені неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування єдиного внеску у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку). 

Розповів посадовець і про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Крім цього, керівник Городенківської ДПІ нагадав про проведення звірки з майнових податків, про порядок нарахування і терміни сплати фізичними особами мінімального податкового зобов’язання, порядок подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, оподаткування благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам. 

Також Руслан Колодій запросив платників податків приєднатися до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». За словами посадовця, цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети, він є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків.