Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рожнятівщині податківці роз’яснюють платникам податків новації, запроваджені Законом України № 3219

опубліковано 17 листопада 2023 о 10:08

Фахівці Рожнятівської ДПІ ГУ ДПС у Івано-Франківській області нещодавно провели чергову зустріч з платниками податків, на якій роз’яснили актуальні питання податкового законодавства.  

В.о. начальника Рожнятівської ДПІ Ніна Сагайдак розповіла присутнім про новації, запроваджені Законом України № 3219. Посадовець наголосила на обов’язкове застосування касових апаратів та ПРРО суб’єктами господарювання при проведенні готівкових розрахунків. Водночас зауважила, що норми щодо застосування РРО чи ПРРО при здійсненні розрахункових операцій не поширюється на підприємців – платників єдиного податку І групи та населення, яке реалізовує на ринку власну сільськогосподарську продукцію.

Платникам податків було роз’яснено переваги використання програмних РРО, та відповідальність за незастосування РРО суб’єктами господарювання, які зобов'язані проводити розрахунки через РРО (ПРРО). 

Крім того, Ніна Сагайдак наголосила на дотриманні вимог трудового законодавства працедавцями та зауважила, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Посадовець також розповіла про правила заповнення платіжних інструкцій на сплату податків і зборів, а також про можливість отримання податкової знижки за понесені в 2022 році витрати.