Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють надвірнянським платникам податків актуальні питання оподаткування

опубліковано 16 листопада 2023 о 13:51

В Надвірнянській податковій інспекції для підприємців та громадян систематично проводяться заходи роз’яснювального характеру з актуальних питань оподаткування. 

Так, нещодавно заступник начальника Надвірнянської ДПІ  ГУ ДПС в Івано-Франківській області Богдан Нагорняк на семінарі розповів платникам податків про новації, запроваджені Законом України № 3219.  Посадовець наголосив, що у разі проведення готівкових розрахунків суб’єкти господарювання зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО, чи в окремих випадках КОРО та РК на території села. За його словами, не мають застосовувати касові апарати суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі та платники єдиного податку першої групи.

Крім цього, присутні обговорили питання оподаткування благодійної допомоги та особливості реєстрації волонтерської діяльності.

Також Богдан Нагорняк нагадав платникам податків про дотримання норм податкового та трудового законодавства, а також платіжної дисципліни та правила заповнення платіжних інструкцій на сплату податків і зборів, а також  можливість отримання податкової знижки за понесені в минулому році витрати.