Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці ознайомили платників податків Заболотівської територіальної громади з нововведення, які запроваджені Законом України № 3219

опубліковано 15 листопада 2023 о 14:36

Працівники Снятинської податкової інспекції систематично проводять зустрічі з платниками податків та громадянами Снятинської та Заболотівської територіальних громад з актуальних питань оподаткування. 

Так нещодавно, старший державний інспектор Снятинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Людмила Романюк на зустрічі з працівниками Заболотівської територіальної громади розповіла про нововведення, які запроваджені Законом України № 3219. Зокрема, про особливості застосування суб’єктами господарювання касових апаратів та програмних РРО, зміни в проведенні перевірок та відновлення відповідальності з 1 жовтня за невикористання касових апаратів та програмних РРО. Водночас Людмила Романюк зазначила, що підприємцям-спрощенцям І групи касові апарати у цьому році та наступних роках застосовувати непотрібно. 

Також посадовець наголосила, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків, зборів, єдиного внеску,  однак до 1 грудня продовжено перехідний період, впродовж якого кошти будуть зараховані навіть у разі сплати за попередніми правилами.

Крім цього, присутні обговорили питання оподаткування благодійної допомоги та особливості реєстрації волонтерської діяльності, а також отримання податкової знижки платниками податків, переваги подання декларації про майновий стан і доходи та можливість отримання інформації з питань оподаткування через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».