Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коломийські податківці продовжують інформувати платників про РРО

опубліковано 15 листопада 2023 о 12:41

Податківці Коломийської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області продовжують консультувати фізичних осіб - підприємців з питання застосування РРО/ПРРО та відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Податківці звертають увагу, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, адже можна використовувати безкоштовне програмне рішення від ДПС, яке забезпечує функціонал реєстратора, що відповідає вимогам Закону про РРО та не має терміну дії. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер, який підтримує операційну систему Windows чи Android та має підключення до мережі Інтернет. Також під час зустрічей  платникам надається практична допомога  при реєстрації ПРРО. 

Крім цього, податківці роз'яснюють про податкові зміни, внесені Законом України №3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану". Зокрема, про нюанси сплати податків та подання звітності після переходу з єдиного податку за ставкою 2%, подання звітності, виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам та проведення податкових перевірок суб'єктів господарювання торговельної сфери.

Також інформують платників про важливість правильного заповнення  реквізитів у фіскальному чеку, про право на податкову знижку, про проведення звірки з майнових податків та електронні сервіси ДПС: Електронний кабінет платника та застосунку «Моя податкова».