Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчальні тренінги для галицьких платників проводять в податковій інспекції

опубліковано 11 жовтня 2023 о 10:50

Фахівці Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області проводять навчальні тренінги, щоб допомогти платникам освоїти нові електронні сервіси від ДПС, а також тренінги спрямовані на роз’яснення новацій в податковому законодавстві.

Начальник інспекції Петро Сисак, зараз основну увагу приділяє Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ, який регулює оподаткування в період воєнного стану. Посадовець активно інформують, у кого є обов’язок застосовувати РРО та ПРРО, а також повідомляє про відновлення штрафних санкцій за їх не застосування та відновлення окремих видів податкових перевірок.  

Роз’яснює Петро Сисак і про запровадження нового платежу – мінімального податкового зобов'язання, який нараховується власникам земельних ділянок с/г призначення, які знаходяться за межами населених пунктів, тобто для власників паїв, земельних ділянок або орендарів. 

Ще одне питання це цифровізація податкових сервісів. Найбільш популярним на сьогодні є Електронний кабінет, за його допомогою можна листуватись з податковою не відвідуючи її, подавати звітність, переглядати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, податкові повідомлення-рішення. Однак податкова служба постійно вдосконалюється і пропонує платникам для отримання електронних сервісів мобільний застосунок «Моя податкова» доступний для платформ Android та iOS. За його допомогою можна сплатити податки з використанням платіжних систем, отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, а також доступно направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка) тощо.