Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Верховинській ДПІ триває інформаційно-роз'яснювальна кампанія щодо обов’язкового застосування РРО

опубліковано 11 жовтня 2023 о 10:12

Триває інформаційно-роз'яснювальна кампанія щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО у Верховинській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. 

Для підприємців громади постійно проводяться тренінги, «круглі столи», практикуми тощо. Під час таких роз’яснювальних заходів фахівці інспекції звертають увагу платників на законодавчих нормах, які регулюють питання застосування РРО/ПРРО та порядок реєстрації РРО/ПРРО, на поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

При виборі програмного РРО податківці рекомендують програмне забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, а також призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Окрім того, при потребі допомагають його встановити.  

Також наголошують на перевагах сервісу податкової служби «Електронний кабінет та можливості отримання відомостей про доходи в мобільному застосунку «Моя податкова». За словами податківців, за допомогою цього сервісу громадяни мають можливість в режимі онлайн перевірити стан розрахунків з бюджетом, отримати інформацію про обʼєкти оподаткування,  та переглянути податкове повідомлення рішення. Скористатись сервісом можуть суб’єкти господарювання та громадяни за наявності електронного цифрового підпису.