Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Верховинщини зустрілись з представниками Зеленської територіальної громади

опубліковано 02 жовтня 2023 о 14:33

Податківці Верховинщини активно співпрацюють з місцевими територіальними громадами. Днями податківці мали можливість поспілкуватися з представниками Зеленської територіальної громади і роз’яснити їм останні новації податкового законодавства.

Одним із головних питань цієї зустрічі стало питання надання роз’яснення щодо порядку застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків та попередження відповідальності за порушення порядку їх проведення.

Податківці проінформували присутніх, що у разі проведення готівкових розрахунків суб’єкти господарювання зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Дана вимога не стосується підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не зобов'язані застосовувати касові апарати суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі. 

Також під час зустрічі було наголошено, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання.

Окрім того, Оксана Ясінська начальник Верховинської ДПІ розповіла присутнім про можливості використання аналогу класичного апарату - безкоштовне програмне РРО. Також розповіла про порядок реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті. 

Наостанок податківка наголосила, що тепер ДПС пропонує платникам для отримання електронних сервісів мобільний застосунок «Моя податкова» доступний для платформ Android та iOS. За його допомогою можна сплатити податки з використанням платіжних систем, отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, а також доступно направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка) тощо.