Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що необхідно знати підприємцю для ведення чесної діяльності інформують івано-франківські податківці

опубліковано 04 жовтня 2023 о 10:44

Про необхідність застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках  з покупцями інформували підприємців, які провадять діяльність на «стометрівці» працівники податкової інспекції. Дана норма передбачена законодавством ще з 1 січня 2022 року, проте з початком війни уряд призупинив фінансову відповідальність для більшості представників бізнесу за невикористання касових апаратів. Однак, Законом 3219 уже з 1 жовтня ц.р. за невидачу фіскального чеку торгівцям доведеться сплати штраф – від 25 відс. до 150 відс. від суми реалізованого товару чи послуги з порушенням. Тож, щоб уникнути зайвих витрат на сплату штрафів податківці радять бізнесу дотримуватись норм чинного законодавства. Хорошою альтернативою класичного касового апарату податківці називають його програмний аналог, програмне забезпечення яке можна завантажити безкоштовно на офіційному сайті ДПС. 

Також підприємців ознайомили з можливістю використання спрощеної форми фіскального чеку, що значно полегшить для останніх облік торгівельних операцій, однак наголосили, що таку форму розрахунку з покупцем не можна застосовувати при торгівлі підакцизними товарами, лікарськими засобами чи складною побутовою технікою. Адже торгівля такою продукцію вимагає заповнення усіх необхідних реквізитів у фіскальному чеку.

Під час інформкампанії працівники податкової служби також відповіли на інші питання щодо застосування податкового законодавства, які цікавили підприємців, такі як порядок сплати податків та заповнення податкової звітності, а також нагадали про обов’язкову сплату єдиного податку.

Крім того, розповіли присутнім про переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість отримання інформації з питань оподаткування через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».