Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торгівців Городенківщини ознайомили зі змінами з податковому законодавстві

опубліковано 28 вересня 2023 о 12:32

Зі змінами в податковому законодавстві ознайомив місцевих підприємців, що здійснюють торгівлю, начальник Городенківської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій.

Насамперед, податківець нагадав торгівцям про обов’язковість фіскалізації готівкових операцій усіма суб’єктами господарювання, окрім спрощенців 1 групи, та повідомив, що Законом №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання РРО/ПРРО. Також згаданим документом відновлена обов’язкова сплата єдиного податку для усіх СГ, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Окремо Руслан Колодій зупинився на детальному роз’ясненні алгоритму встановлення ПРРО, та нагадав, що дане програмне забезпечення можна отримати в податковій службі безкоштовно. Також начальник інспекції інформував про запровадження спрощеної форми фіскального чеку для реалізації певних видів товару – таке нововведення запроваджено з метою полегшення для підприємців обліку торгівлі.

Також податківець наголосив на важливості дотримання норм трудового законодавства, та зауважив, що лише платники ПДФО можуть скористатися правом на отримання податкової знижки.

Наостанок, Руслан Колодій поінформував, що податкова служба постійно вдосконалюється і тепер пропонує платникам для отримання електронних сервісів мобільний застосунок «Моя податкова» доступний для платформ Android та iOS. За його допомогою можна сплатити податки з використанням платіжних систем, отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, а також доступно направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка) тощо.