Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На щоденних тренінгах податківці роз’яснюють івано-франківським підприємцям як зареєструвати програмне РРО

опубліковано 25 вересня 2023 о 16:59

На щоденних тренінгах фахівці Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області роз’яснюють підприємцям порядок реєстрації програмних РРО платниками податків та подання звітності за допомогою «Електронного кабінету». 

Під час таких заходів працівники податкової інспекції роз’яснюють норми Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період воєнного стану», зокрема стосовно застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку, відміни пільгового оподаткування за ставкою 2 відсотки, обов’язковою сплатою єдиного податку фізичними особами підприємцями, тощо. 

Відвідувачам центру обслуговування платників наголошують, що суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО на кожному місці проведення готівкових розрахунків.  Крім того, надають практичну допомогу у реєстрації програмних РРО та звертають увагу платників податків, що програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно. Також платникам податків нагадують про реквізити, які обов’язково мають бути зазначені у фіскальному чеку,а також про розміри штрафних санкцій за здійснення торгівлі без РРО або з порушенням його застосування.