Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації в податковому законодавстві та пошук бюджетних резервів обговорили податківці з представниками Надвірнянської РВА

опубліковано 25 вересня 2023 о 16:54

Під час заходу учасники обговорили питання щодо надходження до місцевого бюджету громади податку на нерухоме майно та земельного податку. З метою забезпечення зменшення заборгованості до бюджету, посадовець поінформував присутніх про наявні суми боргу з майнових податків мешканців громади. При цьому керівник податкової інспекції зазначив, що громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом, та отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись «Електронним кабінетом платника».

Також одним із питань такої зустрічі було роз’яснення порядку застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків та попередження відповідальності за порушення порядку їх проведення.
Керівник податкової інспекції наголосив присутнім, що у разі проведення готівкових розрахунків суб’єкти господарювання зобов'язані застосовувати касовий апарат. Дана вимога не стосується підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не зобов'язані застосовувати РРО суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі. 
Крім того, Василь Гнатюк розповів про програмний РРО - аналог традиційних касових апаратів, розроблений податковою службою. За його словами, придбання ПРРО не потребує фінансових витрат, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС.

На завершення заходу учасники зустрічі розглянули питання легалізації заробітної плати та своєчасної виплати заробітної плати найманим працівникам.