Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення бюджетів та вимог застосування касових апаратів бізнесом обговорили в Надвірнянській РДА

опубліковано 08 вересня 2023 о 10:32

Начальник Надвірнянської ДПІ Василь Гнатюк зустрівся з представниками Надвірнянської райдержадміністрації. Під час зустрічі обговорювалися плани щодо збільшення податкових надходжень та  ряду інформаційних заходів щодо підвищення свідомості платників про важливість використання касових апаратів та дотримання податкового законодавства для підвищення доходів бюджету.

Зокрема, податківці інформували про відновлення обов'язку для усіх ФОП сплачувати єдиний податок, крім платників, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України. Також інформували про відновлення застосування до платників відповідальності за порушення податкового законодавства, правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Також згідно з прийнятим ЗУ №3219, стало обов'язковим для більшості суб'єктів господарювання, за винятком спрощенців 1 групи використання РРО (реєстратор розрахункових операцій) або ПРРО (програмний реєстратор розрахункових операцій). Крім того, за певних умов, передбачених законодавством, у випадку здійснення роздрібної торгівлі товарами на території села та селища (за винятком підакцизних товарів) дозволяється не використовувати РРО, але при цьому потрібно використовувати книги обліку розрахункових операцій та розрахункові книжки. Зокрема, можна не використовувати РРО якщо річний обсяг розрахункових операцій не перевищує 167 МПЗ, торгівля не здійснюються в одному торговельному об’єкті, де продаються підакцизні товари, такими ФОП не здійснюється дистанційна торгівля, в т.ч. через мережу Інтернет, сільськими радами не прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО/ПРРО на території громади.    

Також під час зустрічі розглянули питання особливостей застосування мінімального податкового зобов’язання, майнових податків та їх сплати, права на податкову знижку та легалізації найманої праці.