Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На дотриманні фіскальних правил акцентували увагу підприємців в ТЦ «Фенікс» та ТЦ «Талісман»

опубліковано 08 вересня 2023 о 11:36

Головний акцент, який роблять податківці Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області під час інформаційних роз’яснень бізнесу – це необхідність зареєструвати РРО та видавати фіскальні чеки за товар, проданий за готівку. Ця вимога почала діяти з 1 січня 2022 року для усіх суб’єктів господарювання, за винятком платників першої групи спрощеної системи оподаткування. Варто врахувати, що ЗУ № 3219 від 30.06.2023 року з 1 жовтня поточного року передбачає застосування штрафних санкцій за не проведення фіскалізації або проведення її з порушеннями. Розмір цих штрафів залежатиме від кількості порушень, і становитиме від 25 відс. до 150 відсотків вартості товару. Тому податківці рекомендують дотримуватись закону, щоб уникнути відповідальності та зайвих витрат на сплату штрафних санкцій.

Окрім того, податківці інформували бізнес про відновлення обов’язку щодо сплати єдиного податку та розширенні перевірок контролюючими органами. Також важливо дотримуватись трудового законодавства, своєчасно подавати звітність.  

Крім того, нагадали бізнесу і про відновлення застосування з 1 серпня 2023 року штрафів за порушення встановленого порядку взяття на облік (у т.ч. за неподання ф. № 20-ОПП та заяви за ф. № 1-ОПП). Зокрема, за їх неподання на самозайняту особу чекатиме штраф 340 грн, а на юрособу – 1020 грн.

Податківці зауважують, що податкова служба завжди готова надати консультації та підтримку щодо реєстрації, використання касових апаратів та інших податкових питань.