Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Долинській ДПІ відбулася зустріч з підприємцями

опубліковано 06 вересня 2023 о 09:48

Фахівці Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області постійно інформують суб’єктів господарювання щодо змін у податковому законодавстві. Цього разу начальник Долинської ДПІ Олена Байко провела роз’яснювальну роботу з питань реєстрації РРО або ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Олена Байко нагадала платникам,  що обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій набрав чинності ще із 01.01.2022 року і використання РРО/ПРРО є обов’язковим для підприємців ІІ, ІІІ, ІV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, підприємців на загальній системі оподаткування.

За словами податківки, податковим законодавством  надана можливість не застосовувати у своїй діяльності РРО/ПРРО фізичним особам-підприємцям І групи; фізичним особам-підприємцям, які приймають оплату виключно банківськими переказами на реквізити IBAN, E-banking.

Олена Байко звернула увагу присутнім, що з 01.10.2023 року, згідно з вимогами Закону №3219, відновлено застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО.