Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Снятинській податковій інформують платників про важливі нововведення, передбачені ЗУ 3219

опубліковано 04 вересня 2023 о 16:17

Начальник Снятинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук продовжує інформувати платників про важливі нововведення до податкового законодавства, передбачені ЗУ 3219. Зокрема, під час таких зустрічей теми обговорення включають  відновлення сплати єдиного податку для платників спрощенців, відповідальності за порушення податкового законодавства, окремих видів перевірок, штрафних санкцій за не проведення розрахункових операцій через РРО (касові апарати).

Особлива увага приділяється використанню платниками РРО та відповідальності за невидачу фіскальних чеків при готівкових розрахунках з 1 жовтня 2023 року. Застосування РРО є обов’язковим для більшості суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи та за певних винятків для роздрібної торгівлі на територіях сіл та селищ. Водночас, нагадує керівник податкової інспекції, що 1 січня 2024 року виникає обов’язок використання платіжних терміналів у населених пунктах, чисельність яких перевищує 5 тисяч осіб.

Також під час зустрічі Мирослав Остафійчук нагадує про терміни сплати мінімального податкового зобов’язання, майнових податків, які є важливою складовою наповнення місцевих бюджетів для покращення життя громади. Адже як додає податківець в подальшому ці кошти йдуть на фінансування інфраструктури, освіти, охорони здоров’я, культурні заходи, соціальну допомогу і звичайно на обороноздатність.