Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На допомогу підприємцям – калуські податківці роз’яснюють норми ЗУ№3219

опубліковано 18 серпня 2023 о 12:19

З метою роз’яснення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» фахівці Калуської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області завітали в ТЦ “Пасаж.

Насамперед, податківці розповіли про законодавчі новації щодо обов’язкового застосування РРО/ПРРО, а також роз’яснили алгоритм підключення програмного забезпечення ДПС до електронних гаджетів при проведенні готівкових розрахунків. Як зауважили спікери, ПРРО – це хороше рішення саме для малого підприємництва, оскільки є зручним та функціональним у користуванні. Окрім того, для більшості торгівців згаданим вище законом передбачено використання спрощеної форми чеку.

Також податківці повідомили про відновлення певних видів податкових перевірок, на яких було накладено мораторій. А ще наголосили, що у рамках дії Закону №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).