Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці на зустрічах з підприємцями розповіли про порядок застосування касових апаратів у разі здійснення розрахункових операцій

опубліковано 18 серпня 2023 о 11:48

Працівники Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели зустрічі із суб’єктами господарювання, які здійснюють торгівлю в крамницях на вулиці Євгена Коновальця міста Івано-Франківська, на якій розповіли про обов’язок платників податків застосовувати РРО або ПРРО у разі здійснення розрахункових операцій.

Податківці наголосили, що платники податків мають право самостійно обрати чи встановлювати йому традиційний РРО чи користуватися програмним РРО. Окремо зупинилися на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій та зауважили що податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер чи ґаджет. 

Особлива увага звертається на  відновлення з  1 жовтня 2023 року застосування  фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання  та особливості застосування штрафних санкцій  до 1 жовтня 2023 року.