Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яремче податківці обговорили основні норми ЗУ № 3219 з представниками органів самоврядування

опубліковано 18 серпня 2023 о 11:36

Начальник Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк провів зустріч з представниками Яремчанської міської ради. Основна тема діалогу – спільна консолідація заходів, спрямованих на формування високої податкової культури та обізнаності платників ТГ, адже це запорука успішної та економічно розвиненої громади, переконаний керівник податкової інспекції.

Відтак, необхідно посилити роботу на всіх рівнях з роз’яснення діючих норм та змін, які передбачені податковим та трудовим законодавством. А також донести до представників бізнесу необхідність переходу на довоєнні умови оподаткування на тилових територіях, адже країна потребує значних фінансових надходжень для зміцнення власної обороноздатності. 

Такий перехід уже передбачено Законом України № 3219 від 30.06.2023. Його основні положення повертають обов’язок сплати єдиного податку, фінансову відповідальність за порушення застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках, а також частково знімають мораторій на певні види перевірок, які можуть здійснювати контролюючі органи.

Юрій Вередюк під час зустрічі наголосив на готовності усіх працівників інспекції надавати консультаційну підтримку суб’єктам господарювання з метою створення на території громади максимально комфортних умов для ведення бізнесу в правовому полі.