Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Городенківщини роз’яснюють податкові новації

опубліковано 18 серпня 2023 о 13:40

Про податкові новації, запроваджені Законом України № 3219, розповіла на зустрічі з керівництвом міського кооперативного об’єднання Городенківського РАЙ СТ, яке є власником ТЦ «Горизонт», в.о.начальника Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Бойчук.   

За словами посадовиці, з 1 серпня для платників єдиного податку 1 та 2 груп відновлено обов’язок сплачувати єдиний податок, а платників, які використовували особливості оподаткування, встановлені пунктом 9 підрозділу 8 розділу XX  «Перехідні положення» Податкового кодексу України, зобов’язано перейти на систему оподаткування, на якій вони перебували до обрання таких особливостей оподаткування. 

Також Олександра Бойчук повідомила, що Законом № 3219 поновлено відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Також під час зустрічі  Олександра Бойчук роз`яснила, що фізичні особи, які мають у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) земельні ділянки, що розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь мають сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. 

Зауважила, що вперше мінімальне податкове зобов’язання визначається контролюючим органом за податковою адресою фізичної особи по всім земельним ділянкам незалежно від місця їх розташування за 2022 рік у 2023 році.