Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч керівництва Надвірнянської ДПІ та керівництва Надвірнянської територіальної громади

опубліковано 09 серпня 2023 о 14:43

Днями заступник начальника Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Богдан Нагорняк провів робочу зустріч з начальником фінансового управління Надвірнянської територіальної громади Ларисою Русаловською.

Богдан Нагорняк нагадав, що у платників територіальної громади з 1 липня 2023 року виник обов’язок сплати майнових податків, про що їх інформовано податковими повідомленнями-рішеннями, у яких зазначена адреса, площа, назва об’єкту оподаткування, ставка податку, пільга та ін. Посадовець наголосив, що сплатити майнові податки потрібно не пізніше 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення. У разі виявлення розбіжностей по майну вказаному у повідомленні, платник може звернутися в центр обслуговування платників Надвірнянської ДПІ для проведення звірки.

Також податківець звернув увагу, що платники податків мають можливість скористатись електронним сервісом податкової служби «Електронний кабінет». За його словами,  сервіс дає можливість переглянути податкові повідомлення-рішення, дізнатися про наявність чи відсутність заборгованості з податків і зборів та сплатити податки за допомогою платіжної системи. 

Наостанок, посадовець поінформував платників, що з 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким відновлено відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

За словами Богдана Нагорняка, з 01.08.2023 відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265 стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану. 

З 01.10.2023 відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Заступник начальника звернув увагу, що звільнення від відповідальності або її скасування, відповідно до норм Закону № 3219, не поширює свою дію на суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор.