Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства розповіли платникам податків в Яремчанській ДПІ

опубліковано 09 серпня 2023 о 13:16

Про основні зміни, які стосуються оподаткування підприємців – спрощенців розповів платникам податків на зустрічі в.о. начальника Яремчанської ДПІ ГУ ДПС В Івано-Франківській області Степан Озорович.

Зокрема, посадовець поінформував про порядок повернення суб’єктів господарювання, які використовували спрощену систему з особливостями оподаткування, тобто за ставкою 2 відсотки, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей; про визначення  граничного обсягу доходу після повернення на попередню ставку та групу єдиного податку. Також звернув увагу, що з 1 серпня спрощенці 1 та 2 груп зобов’язані сплачувати єдиний податок.

Водночас посадовець наголосив на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів. Крім цього, розповів про заборону з 1 серпня використовувати ПРРО в режимі офлайн без отриманого в податковій службі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, відновлення з 1 жовтня відповідальності платників податків за порушення у сфері РРО при продажу підакцизних товарів та спрощення вимог до відображення у фіскальному чеку назви товару.  

Також Степан Озорович наголосив на необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, розповів про переваги як для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин та про наслідки використання праці неоформлених працівників.  

Звернув увагу посадовець і на обов’язковій сплаті майнових податків та розповів кому в цьому році буде нараховане ще й мінімальне податкове зобов’язання.

Також Степан Озорович нагадав про право громадян на податкову знижку, скористатися якою можна до 31 грудня п.р.

На завершення зустрічі посадовець наголосив, що незважаючи на складну економічну ситуацію, суб’єкти господарювання повинні сумлінно виконувати свої податкові зобов’язання – своєчасно сплачувати податки і збори до бюджету.