Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати декларацію з метою отримання податкової знижки за навчання розповіли богородчанцям в податковій інспекції

опубліковано 28 липня 2023 о 10:08

Старший державний інспектор Богородчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Віктор Гаврилів на зустрічі з платниками податків розповів про умови отримання податкової знижки за навчання.

Зокрема, податківець роз’яснив присутнім, що податкова знижка може бути надана виключно резиденту, а загальна сума податкової знижки не може перевищувати суми нарахованої заробітної плати, зменшеної на суму страхових внесків, які відповідно до закону сплачуються із заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.

Податківець зазначив, що при розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення. Для підтвердження цих витрат платнику потрібно додати копії платіжних та розрахункових документів. 

Крім того, податківець нагадав присутнім про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання при проведенні готівкових розрахункових операцій, а також про забезпечення використання електронних платіжних засобів.