Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Калущині податківці розповіли платникам податків про отримання податкової знижки

опубліковано 28 липня 2023 о 10:06

Начальник Калуської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Лілія Прокопів на черговій зустрічі  розповіла громадянам про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи з метою повернення податкової знижки.  

Посадовець також нагадала присутнім про декларування минулорічних доходів та наголосила, що граничний термін сплати задекларованих податкових зобов’язань до 31 липня 2023 року. При цьому зауважила, що з метою отримання податкової знижки декларацію можна подати не пізніше 31 грудня 2023 року. Лілія Прокопів зазначила, що декларацію про майновий стан і доходи дуже зручно подати он-лайн через електронний кабінет. Однак, скористатися зазначеним сервісом зможуть лише особи, які мають електронний цифровий підпис

Начальник Калуської податкової інспекції також звернула увагу на обов’язкове застосування касових апаратів суб’єктами господарювання, які проводять готівкові розрахунки. При цьому зауважила, що платники можуть користуватися як традиційними так і програмними РРО.  Посадовець розповіла про порядок реєстрації програмного РРО. Зокрема зазначила, що реєстрація програмного реєстратора здійснюється на підставі заяви, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання через Електронний кабінет.