Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли галицьким платникам податків про подання декларації про майновий стан та доходи в електронному вигляді

опубліковано 27 липня 2023 о 15:04

Фахівці Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області систематично проводять заходи роз’яснювального характеру для платників податків щодо актуальних питань оподаткування. 

Так, під час чергової зустрічі начальник Галицької податкової інспекції Петро Сисак розповів про особливості кампанії декларування доходів, отриманих громадянами в минулому році та умови отримання податкової знижки. За його словами декларацію про майновий стан та доходи з метою отримання податкової знижки за минулий рік громадяни мають право подати до 31 грудня 2023 року. Якщо платник податку до кінця податкового року не скористається правом на отримання податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься.  

Посадовець розповів присутнім також про подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі через «Електронний кабінет». За його словами в приватній частині «Електронного кабінету», громадяни можуть заповнити податкову декларацію, додати скановані копії необхідних документів та надіслати до податкового органу. 

Крім того, Петро Сисак наголосив роботодавцям про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, розповів як оформити найманого працівника та нагадав .