Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податок на нерухоме майно розповіли Надвірнянські податківці

опубліковано 27 липня 2023 о 15:01

Працівники Надвірнянської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області  постійно проводять зустрічі з платниками податків задля активного роз'яснення застосування норм податкового законодавства. 

Під час проведення чергової зустрічі з відвідувачами ЦОП Надвірнянської ДПІ фахівці розповіли,  що податок на нерухоме майно нараховують органи податкової служби за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення.  

За словами податківців, в поточному році громадяни сплачуватимуть податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2022 році, але сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані лише ті фізичні особи, які володіють квартирою, квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв м і будинку площею більше 120 кв метрів. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв м. 

Податківці наголошують, що сплатити визначену суму податку на нерухоме майно громадянам необхідно впродовж 60 днів з дня отримання повідомлення – рішення. У разі якщо є сумніви щодо розмірів нарахованих податкових платежів громадяни, які є власники землі та нерухомості, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків у будь-який зручний час відповідно до графіка роботи ЦОП.