Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Снятинщині податківці роз’яснюють громадянам порядок сплати земельного податку та податку на нерухоме майно

опубліковано 26 липня 2023 о 14:12

Начальник Снятинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук на черговій зустрічі роз’яснив платнику порядок сплати податку на нерухоме майно.  

Посадовець детально розповів, як нараховується податок  на нерухоме майно та наголосив за яку саме нерухомість необхідно сплачувати  податок. За його словами зобов’язані сплачувати податок на нерухоме майно фізичні особи, які володіють квартирою площею понад 60 кв.м., будинком площею понад 120 кв.м. чи нерухомістю різних типів, площа яких перевищує 180 кв.метрів. Громадянам майнові податки розраховує податкова служба та надсилає податкове повідомлення-рішення,  в якому зазначено за яку нерухомість чи земельну ділянку нарахований податок, суму податку та реквізити рахунку для сплати. Крім того, переглянути податкові повідомлення-рішення фізичні особи можуть в приватній частині електронного кабінету, а сплатити податкові зобов’язання фізичним особам необхідно не пізніше 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.

Також Мирослав Остафійчук зазначив, що громадяни мають право самостійно перевірити нарахування податку на нерухоме майно за допомогою нового електронного сервісу – «Калькулятор податку на майно», який розміщено на офіційній сторінці ДПС. Крім того, посадовець зауважив, що у разі виявлення розбіжностей, громадяни можуть звернутися до податкової інспекції та провести звірку.